Ice Cream Cupcakes

Pernah tak tengok cupcake dibuat macam ice-cream?  Rasanya kat Malaysia belum nampak lagi orang buat.  Tapi saya jumpa kat youtube.com byk jugak video cara buat cupcake dalam ice-cream kon.

Jom cuci mata kat sini:
(pinjam dari blog http://cakeyperry.wordpress.com/2011/06/19/ice-cream-cupcakes/)



Beginilah rupa cupcake kat dalam cone ice-cream tu:


Comel kan???  Kalau buat untuk birthday party mesti budak-budak suka.

Cara nak buat pun senang je.  Boleh tengok video ni. Adunan kek boleh guna mana-mana recipe yg kita nak.  Kalau nak mudah, beli Vanilla cake mix (kat Bagus ada) atau Chocolate Cake Mix.  Pastikan adunan jangan penuh ye...

Video kat sini


Selamat mencuba!!

6 comments:

cinnamon.com said...

lain pada yg lain..thumb up:)

tq

Lily Maznah said...

Comel kan? Saya nak cuba buat hari ni :-). Harap-harap menajdi lah secomel dalam gambar tu :-)

Atikah Zulkifli said...

Kenapa kon ais krim tu jadi lemau ye?

Farra Wahedda said...

Sis nak tanye..bila kite msk adunan dgn conecone dia sekali tak lemau ke cone tu

Lily Maznah said...

Sis Farra,
Iye dia lemau sbb adunan kek tu kan lembab, so bila masak tu dia akan serap masuk dalam kon. Tapi still sedaap... :D

Lily Maznah said...

Sis Atikah,
Sbb bila kita masak, doh adunan dgn lemak dari margerin tu akan cair dan melembabkan kon tersebut.